Menetin mieheni yllättäen syksyllä 2011. Olimme juuri muuttaneet Kouvolaan saadaksemme olla lähellä koulun aloittavaa lapsenlastamme. Olin vieraalla paikkakunnalla. Suru oli pakko tukahduttaa, kun pieni lapsi oli vieressä ja piti varoa puheitaan.

Olin ollut seurakunnassa töissä lapsityössä sekä suntiona. Myöhemmin kouluttauduin toiseen ammattiin ja harrastuksemme muuttuivat maailmallisemmiksi.
Mieheni käytti paljon alkoholia.Ajan myötä elämäämme sisältyi riitelyä ja katkeruutta. Minusta kehittyi läheisriippuvuuden ohella puolisoni elämän kontrolloija. Yritin paimentaa miestäni, mutta lopulta väsyin. Oli helpompaa, kun alkoi juoda itsekin. Emme enää riidelleet, ja meillä oli hauskaa yhdessä. Mieheni kuoltua jätin alkoholin, mutta kontrolloijan roolista luopuminen on vaatinut enemmän aikaa.

Puolisoni kuolemaa surressani seinät alkoivat kaatua päälle. Huusin apua ylhäältä. Siinä polvillani kuulin aivan selkeästi Herran äänen: ”Rukoile!” Kysyin: ”Miten?” Tunsin toki Isä meidän -rukouksen ja muut, mutta silti en osannut rukoilla.

Tässä vaiheessa uskova sisareni ja hänen miehensä tulivat apuun. Sain purkaa tuntojani ja kysyä, kelpaanko Jumalalle ja pääsenkö taivaaseen. Puolestani rukoiltiin puhelimessa. Kyyneleet alkoivat vuotaa. Tunsin vapautuvani. Kuulin jälleen äänen: ”Avaa radio.” Sieltä kuului hengellinen laulu ”Minä tulin sinua varten”. Sen kertosäkeessä laulettiin näin: ”Sillä sinä olet minulle rakas, olen tähtesi kärsinyt, sinä olet minulle rakas, ota vastaan minut nyt. Sillä sinä olet minulle rakas, minä kannoin tuomion, sinä olet minulle rakas, ovi taivaan auki on.” Se oli niin valtava rukousvastaus, että rauha laskeutui ylleni koko voimallaan. Olin niin riemuissani, etten saanut unta sinä yönä.

Luin Raamattua, kävin seurakuntailloissa ja kokouksissa. Sana ei kuitenkaan auennut. Sitten luin lehdestä Alfa-kurssista. Sain alkaa alusta rakkaudellisessa ilmapiirissä.

Tavallaan koen tulleeni takaisin kotiin. Oma raamattupiiri on löytynyt ja Pyhä Henki on ollut läsnä. Päivän sana on tärkeä osa elämääni. Erään kerran sain virren mukana sanat: ”Tule sydämeeni, ohjaa askeleeni, kunniaksesi. Käännä etsintäni, että elämäni Herraa kiittäisi. Anna rukouksen mieli, kiitokseksi käännä kieli.”

Lue ja katso lisää stooreja

Soita 040 701 2929 tai