Lapsena elin jonkinlaisessa mielikuvitusmaailmassa. Koulussakaan en pärjännyt ja pidin itseäni tyhmänä. Ala-asteella join ensimmäiset humalat ja jäin kiinni näpistämisestä. Kapina sisälläni kasvoi ja yläasteiässä näpistely ja juominen lisääntyivät. Aloin seurustella ja ammattikoulusta valmistuttuani muutimme yhteen. Lähdin kuitenkin suhteesta selittämättä mitään. Olin töissä liki kaksi vuotta asentaja-koneistajana, mutta juomiseni takia jäin pois työelämästä.

Hain kaikissa ihmissuhteissani hyväksyntää, mutta tulin hylätyksi ja hyväksikäytetyksi. Olin usein putkassa ja ajoittain aggressiivinen. Heräsin lepositeistä, olin päihdekuntoutuksessa ja avohoidossa mutta sekakäyttö vain jatkui. Kaksi lastani joutuivat elämään ympäristössä, joka järkytti heidän perusturvallisuuttaan. Eräänä päivänä olin ystäväni luona tekemässä huumeannostani, kun suustani tuli sanat: ”Jos Jeesus olet olemassa, päästä minut tästä”. Sain ystäväni kanssa kokea Jumalan ilmestymisen ja luulin, että raitistun heti. Niin ei käynyt, vaan 2,5 vuotta kamppailu jatkui raskaana.

Tänä aikana syntyi kolmas lapseni. Itseinho, häpeä ja syyllisyys olivat todella vahvoina elämässäni. Olin reilu kolmekymppinen ja omalla tavallani murrosikäisen tasolla, en tunnistanut tai hallinnut tunteitani. Pikkuhiljaa Jumala alkoi näyttää, että minun ei tarvitse olla kova ja pärjäävä. Saan olla herkkä ja haavoittuva. Minulla on lupa vetää rajat itselleni, eikä minun tarvitse tehdä asioita muita miellyttääkseni. Olen saanut löytää myös kadoksissa olleen naiseuteni. Pidin itseäni rumana ja vähemmän viehättävänä. Olin ikään kuin jätkä jätkien joukossa. Pikku hiljaa Jumala alkoi eheyttää ja näyttää minulle asioita, joita olin juossut karkuun tai yrittänyt piilotella. Minulla on lupa olla herkkä ja haavoittuva. Minulla on lupa vetää rajat itselleni, eikä minun tarvitse tehdä asioita muita miellyttääkseni. Vääränlaisen hyväksynnän hakeminen on saanut loppua ja voin olla se nainen, joksi Jumala on minut tarkoittanut.

Koska lasteni huostaanotosta keskusteltiin, olin valmis ottamaan vastaan apua. Pääsin päihdekuntoutukseen, josta sain työkaluja raittiina pysymiseen. Meillä oli tiivis ammattiauttajien tukiverkosto ensimmäisten vuosien aikana. Olen tänään siitä kiitollinen. Opettelin elämään selvänä ja ottamaan vastuuta itsestäni ja lapsistani. Lapset ovat saaneet nähdä äidin, joka on selvä, johdonmukainen, rakastava ja oikeasti läsnä. Välit lapsiini ovat hyvät ja luottamukselliset. Voimme keskustella myös vaikeista asioista. Huomasin, että elämäämme tuli tulevaisuus ja toivo myös vaikeuksien keskellä. Aluksi en pystynyt puhumaan Jumalasta Isänä. Minun oli vaikea uskoa, että Jumala rakastaisi minua ehdoitta, omana itsenäni. Lopulta sain käydä läpi prosessin, joka auttoi minua löytämään rakastavan Taivaan Isän. Sain kasvaa aikuisuuteen ja jättää katkeruuteni ja kaunani Jeesukselle.

Ilman rukouksen voimaa en olisi selvinnyt monista raskaista asioista, joita elämässämme on ollut. Jeesus on auttanut kasvussa ja uuden elämän suuntaviittojen löytämisessä. Nyt olen vapaa ja uskallan elää. Tiedän, että vaikeuksien keskellä voin pyytää ystäviltäni rukoustukea. Olen löytänyt seurakuntayhteyden ja ennen kaikkea Jeesuksen. Olen saanut myös korvaavia kokemuksia opiskeluun. Sain lähteä opiskelemaan teologiaa ja nuorisotyötä. Huomasin, että pärjään. Myöhemmin jatkoin opintojani päihdetyön suuntaan. Olen saanut olla raittiina 15 vuotta ja tehdä töitä pian 8vuotta. Nyt saan itse tukea niitä, jotka ovat samassa tilanteessa, jossa olin ennen kuin Jeesus tuli elämääni. Elämä voi muuttua!

Lue ja katso lisää stooreja

Soita 040 701 2929 tai