Unelmani oli tulla huippumalliksi. Sain rippilahjaksi mallikurssin ja 15-vuotiaana aloitin mallintyöt. Suoritettuani lukion kahdessa vuodessa muutin Helsinkiin valokuvamalliksi. Mallin työ johti minut myös ulkomaanmatkoille. Olin itsekeskeinen ja halusin elää sellaista elämää, josta olin haaveillut.

Mallimaailmaan haasteet olivat kovia. Täytyi olla tarpeeksi laiha, että kelpasi. Join paljon kahvia, mutta en uskaltanut syödä juuri mitään. Minulla oli jatkuva nälän tunne ja syömishäiriöitä. Vietin usein vapaa-aikaani ravintolassa ja vähitellen minusta tuli riippuvainen alkoholista ja tupakasta. Hienosta urastani huolimatta olin melko yksinäinen. Elämä tuntui tyhjältä ja tarkoituksettomalta. Pelkäsin kuolemaa ja monia muitakin asioita.

Mallin ura ei ollutkaan sellaista kuin olin kuvitellut, se ei tuonutkaan minulle onnea ja arvostusta. Muistan sen illan 18-vuotiaana, kun tajusin, ettei tämä ollut sellaista elämää, jota Jumala halusi minun elävän. En ollut syönyt mitään moneen päivään. Olin vain juonut alkoholia. Ajattelin silloin, etten jaksaisi enää elää näin. Noihin aikoihin isoäitini sanoi, että Linda-Riinasta tulee vielä joskus lähetystyöntekijä. Lapsena hän oli kertonut minulle Jeesuksesta, mutta minua kiinnosti enemmän oman elämäni suunnittelu kuin hengellisten asioiden miettiminen.

Niinpä päätin rukoilla sitä Jumalaa, josta isoäitini oli minulle kertonut. Rukoilin koko sydämestäni ensimmäistä kertaa elämässäni. Tunnustin Jumalalle, etten ollut elänyt hänen tarkoittamaansa elämää ja pyysin anteeksi vääriä tekojani. Halusin hänen suunnitelmansa toteutuvan ja lupasin antaa koko elämäni Jumalan käyttöön, sillä yrittäessäni elää ilman häntä olin epäonnistunut. Sillä hetkellä kun rukoilin, viinan- ja tupakanhimoni katosivat. Kaadoin loput viinat vessanpönttöön. Parannuin hetkessä myös syömishäiriöstäni.  Jumala antoi sisimpääni rauhan ja täytti tyhjän oloni. Löysin rakastavan taivaallisen Isän, johon voin luottaa kaikissa vaikeuksissa. Myös kuolemanpelkoni hävisi ja sain varmuuden siitä, että pääsen taivaaseen uskomalla Jeesukseen. Ennen olin ollut hyvin itsekeskeinen, mutta Jumala alkoi muuttaa ja parantaa minua sisäisesti. Aloin rakastaa toisia ihmisiä ja myös luottaa heihin. En ollut osannut arvostaa myöskään itseäni, mutta aloin vähitellen nähdä itseni Jumalan luomana arvokkaana ihmisenä.

Koin, että Jumala halusi minun lopettavan työni ja irtisanovan asuntoni. Mutta miten voisin lopettaa mallintyöni? Olinhan valmistautunut monien vuosien ajan unelma-ammattiini, johon ei joka tyttö edes pääse! Koin kuitenkin ettei minulla ollut mitään menetettävää, joten jätin mallintyöni ja muutin joksikin aikaa Euraan ja siellä liityin myös seurakuntaan. Rukoilin paljon ja sain monia ihania rukousvastauksia. Mm. isoäitini parantui rukouksen kautta vakavasta tulehdustilasta ja löysi Jeesuksen. Myös muita sukulaisiani on tullut uskoon. Jumala on myös johdattanut minua moneen maahan ja tilanteeseen, jossa olen saanut toteuttaa Jumalan kutsua ihmisten auttamisesta. Tie on vienyt Belgian vankiloista ihmiskaupan uhrien pariin Antwerbeniin sekä Intian slummeihin.

Jumala on näyttänyt minulle, kuinka suuri hänen uskollisuutensa ja rakkautensa on. Tuo valtava rakkaus paransi minun sisäiset haavani. Jeesuksen tuntemista en vaihtaisi enää mihinkään. Elämä Jumalan kanssa on kuin suuri seikkailu, jollaista en olisi voinut kuvitellakaan eläväni ilman häntä.

Lue ja katso lisää stooreja

Soita 040 701 2929 tai
Ota yhteyttä ja tilaa kirja