”Tunnollisuus työssäni ajoi minut uupumuksen partaalle. Suorittaminen ja materia eivät anna ihmiselle mitään todellista. Vähitellen opin, että sitkeän yrittämisen sijaan onni löytyy, kun saan unelmoida Jumalan unelmia.”

Tanssi tuli elämääni, kun olin kuudentoista. Tanssin koko lukioajan Kouvolassa ja jatkoin harrastusta Joensuun Liikuntaopistolla vuoden verran. Vaikka minulla ei ollut kovin kummoista tanssitaustaa, pääsin yllätyksekseni opiskelemaan Lontoon Labaniin, joka on Euroopan suurin tanssiyliopisto. Minut valittiin balettiluokalle, mikä on ”keltanokalle” suuri saavutus. Valmistuin vuonna 2006 ja halusin jäädä maailmalle, mutta työpaikkaa tanssin parista ei Lontoosta auennut. Niinpä palasin Suomeen. Sain tanssinopettajan töitä parissakin kotikaupunkini tanssikoulussa, ja pian huomasin, että nautin opettamisesta enemmän kuin esiintymisestä.

Tein niin paljon töitä, että polveni tulehtuivat jatkuvasti. Minulle ehdotettiin oman tanssikoulun perustamista, mutta en rohjennut lähteä yrittäjäksi. Lopulta kuitenkin olin niin usein sairaslomalla, että varasuunnitelma oli pakko kehittää. Lähdin Kymenlaakson ammattikorkeaan opiskelemaan kansainvälistä kauppaa. Yrittämisen perusasiat tulivat tutuiksi ja rohkaistuin kokeilemaan. Joulukuussa 2010 perustin oman tanssikoulun Kouvolaan. Nyt tanssikoulullamme on lisäkseni 15 opettajaa ja omat tilat Kouvolan keskustassa.

Olen uskovasta kodista ja kokenut Jumalan johdatusta monessa elämäni vaiheessa. Hän on ohjannut elämääni oman hyvän suunnitelmansa mukaan tilanteissa, joissa omat kuvioni ovat kaatuneet ja olen ollut pettynyt ja neuvoton. Hän on myös nostanut ja auttanut minua, vaikka on tuntunut mahdottomalta jatkaa.

Olen aina ollut kova tekemään töitä. Tunnollisuuteni on joskus ajanut minut uupumuksen partaalle. Joulukuussa 2014 oli yksi tällainen hetki. Rukoilin Herralta apua jaksamiseeni sekä lisää uskovia ystäviä, koska tällaisella tahdilla töitä tekevän on vaikea tavata ketään säännöllisesti. Olen aina töissä, kun muut ovat vapaalla. Väsymyksen vuoksi järjestin itselleni yhden lisävapaapäivän viikossa. Pian minut kutsuttiin mukaan seurakuntarajat ylittävään uskovien yhteisöön, joka kokoontui säännöllisesti sellaisiin aikoihin, että minäkin ehdin mukaan. Sain heistä ihanan ja samanhenkisen verkoston.

Olen kulkenut rukoillen ja saanut kokea, miten omat suunnitelmani eivät koskaan vedä vertoja Herran suunnitelmille. Ennen toivoin, että hän siunaisi sen, mitä tavoittelen, mutta nyt rukoilen, että unelmoisin Jumalan unelmia. Ihminen haksahtaa usein tavoittelemaan merkitystä elämälleen suorittamisesta tai materiasta. Mikään muu ei kuitenkaan anna sitä täyttymystä ja rauhaa, minkä Jumalan tahdon toteuttaminen antaa.

Jesajan kirjassa sanotaan: ”Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella.”

Lue ja katso lisää stooreja

Soita 040 701 2929 tai
Ota yhteyttä ja tilaa kirja