Unelmani oli, että joskus saisin osallistua olympiakisoihin. Olympiavoittoakin suurempi unelmani on se, että saan olla Jumalan käytössä.

Suuri unelmani oli, että joskus saisin osallistua olympiakisoihin. Elämäni vaikein hetki oli sitten Vancouverin olympialaisissa kokemani pettymys 500 metrin pikaluistelussa. Kilpailussa luistellaan kaksi lähtöä, ja ensimmäisen luistelun jälkeen olin johdossa. Olympiamitali oli ikään kuin asetettu tarjottimelle minua varten.

Toisessa luistelussani ajolinjan valinnassa tapahtui pieni virhe ja horjahdin. Kun olin ylittänyt maaliviivan, jäin tuijottamaan epäuskoisena valotaululle. Päässäni pyöri vain ajatus: ”Tää ei oo todellista.” Tulosluettelo osoitti, että olin tullut viidenneksi. Muistan ajatelleeni myös, voisinko ottaa luistelun uusiksi, sillä eihän sen noin pitänyt mennä.

Kun selvisin kilpailun jälkeisistä pakollisista tv-haastatteluista, itkin pukuhuoneeseen päästyäni katkerasti. Romahdin täysin. Mielessäni pyörivät vain kysymykset, miksi kävi niin kuin kävi ja miksi horjahdin. Olin tehnyt virheen, olin valinnut väärän ajolinjan, ja siitä valinnasta en voinut syyttää ketään muuta kuin itseäni.

Pääsin yli pahimmista pettymyksen tunteistani jo samana iltana. Mutta vieläkään sen luistelun tuoma pettymys ei ole täysin unohtunut. Nyt olen siirtänyt katseeni kohti tulevaa. Uskon, että Vancouverin olympialaisissa kokemani pettymys on vahvistanut minua urheilijana ja ihmisenä. Tuo kokemukseni antaa minulle myös voimaa tavoitella uusien unelmien täyttymistä.

Uskon, että urheilu-uralla kokemani pettymykset ovat opettaneet minulle eteenpäin menemisen taitoa myös muussa elämässä. Koskaan ei saa antaa periksi ja luovuttaa, sillä aina on toivoa ja aina voi alkaa alusta. Tahdon rohkaista myös muita ihmisiä nousemaan pettymysten ja kompuroinnin jälkeen ylös ja kannustaa heitä vaeltamaan kohti unelmiaan. Älä sinäkään jää itsesääliin, kun koet pettymyksen tai kompuroit elämässäsi.

Olympiavoittoakin suurempi unelmani on se, että saan olla Jumalan käytössä. Uskon, että Jumala on antanut minulle nopeat jalat ja että Hän käyttää minua luistelun kautta. Olen pienestä lapsesta asti uskonut Jumalaan. Minulle on täysin selvää se, että Jeesus on kuollut tähteni. Selvää on ollut myös se, että Hän haluaa antaa minulle elämän, joka on ihanaa ja elämisen arvoinen.

Olen aina ollut iloinen ja elämänmyönteinen ihminen. Jumala ja Jeesus ovat minulle todellisia ja usko on osa arkea. Siksi minun on myös helppo puhua siitä. Usko on pohjana kaikelle tekemiselleni, myös urheilussa. Yhteys Jumalan kanssa on elämäni perusta. Tämän yhteyden Jumalan kanssa me voimme jokainen saavuttaa vain Jeesuksen kautta.

Minusta on hienoa, kun olen saanut etsiä ja toteuttaa unelmiani. Monia niistä olen jo saavuttanutkin ja osa on vielä saavuttamatta. Käy minulle elämässäni ja urheilu-urallani sitten miten tahansa, niin tiedän kuitenkin sen, että suurimman voittopalkinnon ja unelmani olen jo saavuttanut. Olen löytänyt ja saanut elämäni perustaksi uskon Jeesukseen. Se on mahdollista myös sinulle.

Lue ja katso lisää stooreja

Soita 040 701 2929 tai
Ota yhteyttä ja tilaa kirja