Olin allerginen lukemattomille ruoille ja kemikaaleille. Allergiat rajoittivat elämääni ja aiheuttivat vuosia kovia vatsakipuja.

2000-luvun taitteessa olin ratsastamassa kauniissa kevätilmassa, kun aloin tuntea yhtäkkiä voimakasta kutinaa niskassa ja päässä. Pikkuhiljaa kutina levisi ympäri kehoa. Näkö alkoi hämärtyä, kurkussa tuntui oudolta ja iholle ilmestyi outoja näppyjä. Minulle alkoi iskeä paniikki. Tulin nopeasti hevosen selästä alas ja vein sen talliin. Tallin omistaja lähti viemään minua sairaalaan. Diagnoosi oli anafylaktinen shokkikohtaus, joka johtui ilmeisesti syömästäni omenasta, hevosenhilseestä ja siitepölystä. Selvisi, että olin allerginen kaikille viljoille, mausteille, monille hedelmille ja vihanneksille sekä pähkinöille. Epäsopivat ruoka-ainekset aiheuttivat todella kovia vatsakipuja. Pahimpina päivinä saatoin maata sängyssä kippurassa parikin tuntia hiestä märkänä. Allergioiden myötä koko ruokavalioni meni uusiksi.

Muutaman vuoden kuluttua sain uuden yliherkkyyskohtauksen syötyäni töissä gluteenitonta pastaa ja jäätyäni salille treenaamaan. Kohtaus alkoi aina kun aloin hikoilla. Minulla oli mukana adrenaliinikynä, joka pitäisi lyödä reiteen kohtauksen tullessa, mutten uskaltanut käyttää sitä. Niinpä työkaverini lähti viemään minua sairaalaan. Lopulta selvisi, että pastassa oli hernekuitua, joka luultavasti laukaisi kohtauksen. Toisen kohtauksen jälkeen minulla oli aina mukana kaksi adrenaliinipiikkiä, sillä lääkärin mukaan tilanne oli niin vakava, ettei yksi piikki ehkä riittäisi, jos sairaala olisi liian kaukana kohtauksen alkaessa.

Ruoka-aineallergioiden lisäksi kärsin kosmetiikka-allergioista. Useimmat kemikaalit ja hajuvedet aiheuttivat voimakasta kutinaa ja kirvelyä ja ihoni muuttui tulipunaiseksi.

Allergiat rajoittivat pahoin elämääni. Ravintolassa söin lopulta aina samaa ruokaa. Kun matkustimme, piti etsiä aina sopiva ravintola, jossa söimme koko viikon. Käydessämme kylässä minulla oli lähes aina omat eväät mukana. Tunsin olevani vaivaksi muille. Väsyin siihen, että allergioistani puhuttiin jokaisessa pöytäkeskustelussa.

Ajan myötä vatsakivut tulivat useammin ja tuntui, että allergiat lisääntyivät. Kesän 2017 aikana vatsani oli usein todella kipeä ja kipukohtauksia tuli lähes viikoittain. Pelkäsin, että minulla on jokin suolistosairaus.

Syyskuussa 2017 Vaasassa järjestettiin hengellinen tapahtuma. Olin syönyt ennen lähtöäni ja ajaessani tunsin vatsassani tuttua kipua. Tapahtumassa hain katseellani lähintä uloskäyntiä, jos joutuisin lähtemään kesken pois. Tilaisuuden loputtua menin rukoiltavaksi, mutten puhunut allergioistani enkä vatsakivuistani. Yhtäkkiä rukouspalvelija näki näyn, jossa kädessäni oli tarjottimella erivärisiä kananmunia. Sen jälkeen hän kysyi, onko minulla vatsa kipeänä. Purskahdin itkuun. Kerroin, että olen kärsinyt vuosia kovista vatsakivuista ja olen allerginen lähes kaikelle. Rukoilija laski kätensä vatsalleni ja sanoi, että Jumala parantaa minut nyt kaikista allergioista, joita munat olivat kuvanneet. Sillä hetkellä tunsin, kuinka lämmin aalto kiersi vatsassani. Jumala paransi minut täysin.

Tuon rukouksen jälkeen olen voinut syödä kaikkea, mitä vain on tehnyt mieli. Käytän nykyään myös hajuvettä ja kosmetiikkaa. Mikään ei aiheuta enää kutinaa, kirvelyä eikä punoitusta. Enää minun ei tarvitse pelätä, söinkö jotain väärää, tai miettiä, missä on lähin sairaala, eikä minun tarvitse kantaa allergialääkkeitä ja adrenaliinikyniä laukussani. On ihanaa olla vapaa.

Lue ja katso lisää stooreja

Soita 040 701 2929 tai
Ota yhteyttä ja tilaa kirja