Urheilun harrastaminen oli minulle kaikki kaikessa. Muutimme monta kertaa ja liityin aina paikalliseen jalkapalloseuraan. Noin 14-vuotiaana kiinnostuin painista. Pian voitin 52-kiloisten sarjassa Lahden piirimestaruuden, mikä lisäsi intoa käydä treeneissä. Painista tulikin sitten yli kymmeneksi vuodeksi minulle laji, josta ammensin elämääni sisältöä. Menestyin kisoissa hyvin. Voitin juniorien SM-pronssia, miesten SM-kilpailuissa 90 kiloisten kreikkalaisroomalaisessa painissa vuonna 1976 pronssia sekä vuonna 1978 hopeaa. Vuonna 1979 voitin 90 kiloisten SM-hopeaa vapaapainissa. Vuonna 1979 muutin töihin autotehtaalle Södertäljeen, jossa edustin sikäläistä painiseuraa.

Pienenä poikana olin seurannut hyvin läheltä alkoholin aiheuttamia haittoja ja tehnyt päätöksen, etten aio sitä käyttää. Kuitenkin aloitin ujona ja arkana jo murrosiässä ensi kokeiluni. Tein paljon kilpailumatkoja sekä kotimaassa että ulkomailla. Vaikka urheilu ja alkoholi sopivat huonosti yhteen, kisojen jälkeen oli aina syytä ottaa joko voiton kunniaksi tai tappion vuoksi. Halusin päästä alkoholin käytöstä eroon, koska olin huomannut sen saavan aikaan vääriä valintoja ja lopulta tuhoavan minut.

Syksy 1981 oli suuren muutoksen aikaa. Olin jo pitempään miettinyt uskon asioita. Olin aina uskonut Jumalaan ja rukoillutkin silloin tällöin, mutta en pitänyt itseäni uskovaisena. Tuolloin uskon asiat kiinnostivat niin paljon, että silmäilin sanomalehdestä hengellisten kokousten pitopaikkoja. Olin lukenut Hyvä Sanoma -lehtiä ja päätimme silloisen tyttöystäväni (nyk. vaimoni) kanssa mennä Hyvä Sanoma -iltaan Lahden helluntaiseurakuntaan. Lähetyssaarnaaja Mauri Viksten puhui niin vakuuttavasti ja rakkaudella, etten voinut olla menemättä alttarille, jonne hän kutsui ihmisiä puheensa lopussa. Matka alttarille ei ollut helppo. Mauri Viksten tuli luokseni alttarille ja kysyi:” Haluatko antaa elämäsi Jeesukselle?” Mauri rukoili puolestani ja julisti syntini anteeksi annetuiksi. Silloin en tuntenut mitään ihmeellistä, mutta siitä alkoi uusi elämä.

Vapauduin alkoholi- ja tupakkariippuvuudesta sekä sain sydämeeni sisäisen rauhan ja levon. Jumala kutsui minut kertomaan elämänmuutoksestani myös muille. Hän laski sydämelleni kristillisen vankila- ja päihdetyön, jota olen kotiseurakunnassani saanut tehdä yli 30 vuotta. Viimeiset 16 vuotta olen ollut Kristillisen alkoholisti- ja narkomaanityön palveluksessa. Kutsumukseni on julistaa evankeliumin ilosanomaa elämässään epäonnistuneille. Heilläkin on toivo Jeesuksessa Kristuksessa. Hänen yhteydessään jokainen voi saada uuden elämän.

Jumala on myös johdattanut elämääni niin, että olen saanut osallistua yhteiskunnallisiin asioihin. Olen toisen valtuustokauden kaupunginvaltuutettu. Koen tärkeäksi kirjoittaa päihteiden vaaroista ja käyn oppilaitoksissa kertomassa niistä. Olen puheenjohtajana raittiusjärjestössä ja haluan myös näin edustaa raitista elämäntapaa.

Liikunnasta olen saanut elämääni sisältöä, olen hiihtänyt kaksikymmentä kertaa Lahden Finlandia-hiihdon sekä juossut 26 täysimittaista maratonia, jossa paras aikani on 3h 15min. Kaikkein tärkeintä on elämässäni kuitenkin evankeliumin julistaminen. Paavalia lainaten:” Voi minua, ellen minä evankeliumia julista” (1. Kor 9:16).

Lue ja katso lisää stooreja

Soita 040 701 2929 tai