Kun kovassa maailmassa rikkoutunut laulajatähti ja päihteistä vapautunut ateisti rakastuivat, molempien elämä mullistui täysin.

Jippu: Rakastin lapsena ihailua ja huomiota. Päädyinkin jo nuorena alalle, jossa sain kaipaamaani ihailua. Menestyksestä tuli pakkomielle, joka rikkoi ihmissuhteitani. Sisäisessä maailmassani kärsin valtavista peloista sekä riittämättömyyden ja arvottomuuden tunteista.

Hetkessä elämäni teki täyskäännöksen kohti pimeyttä. Ajauduin hyvin sairaaseen maailmaan, ihmissuhteisiin, jotka rikkoivat minut ihmisenä täysin murskaksi. Päädyin psykiatriseen sairaalaan langanlaihana ja täysin voimattomana ihmisrauniona. Jumala armossaan nosti minut siitä kuilusta.

Sami: Olin ujo häirikköpoika. Aloin varastella ala-asteikäisenä. 12-vuotiaana kuvioihin tuli alkoholi ja 15-vuotiaana huumeet. Päihteet antoivat minulle kaipaamaani rohkeutta. Yritin opiskella ja tehdä töitäkin, mutta mikään ei kestänyt.

2003 suoritin yhdyskuntapalvelun ja samana vuonna minusta tuli isä. Vuosia kestäneen päihdehelvetin uuvuttamana hakeuduin hoitoon. Ensimmäinen hoito ei kantanut. Sen jälkeen sosiaalityöntekijä ehdotti minulle kristillistä KAN-kotia, mutta sanoin, että Jeesus ei auta minua.

Loppukesällä 2005 yritin itsemurhaa. Pääsin hoitopaikkaan Joensuuhun. Reilun vuoden hoidon ja vertaistukiryhmien avulla sain elämästä kiinni. Olin siellä myös pari vuotta päihdetyöntekijänä.

Kesällä 2013 tutustuin Jippuun. Kävimme pitkiä, syvällisiä keskusteluja. Pelkäsimme ja toivoimme samoja asioita. Rikkinäisyys yhdisti meitä.

Jippu: Olin ajatellut, etten pysty enää koskaan rakkauteen. Elämäni muuttui täysin kohdattuani Samin. Hän oli hellä ja kiltti ihminen ja ymmärsi haavojani. En ollut koskaan aiemmin kokenut sellaista rakkautta.

Sami: Suhteemme on eheyttänyt meitä molempia. Kärsimme alussa mustasukkaisuudesta, mutta nykyään meillä on luottamus ja vapaus. Myös erilaiset vakaumukset toivat suhteeseemme ristiriitoja, kun vaadin Jipulta tieteellisiä todistuksia Raamatun ihmeistä. Lopulta päätin, ettei meillä kinastella enää näistä asioista. Miksasin mielelläni Jippua kirkkokeikoilla.

Jippu: Sami on tukenut aina hengellistä kutsuani. Surin kuitenkin sitä, ettei hän uskonut Jumalaan. En yrittänyt käännyttää Samia, vaan osoitin hänelle hyväksyntää ja rakkautta, vaikken aina ymmärtänyt hänen valintojaan.

Sami: Väsyttyäni kantamaan taakkani itse etsin vastauksia mm. buddhalaisuudesta. Mutta sekään ei ratkaissut ongelmaa, koska en edelleenkään voinut antaa taakkojani kenellekään.

Kesällä 2017 Jipun siskon hautajaisissa katseeni kiinnittyi alttaritaulun ristillä riippuvaan Jeesukseen. Sanoin mielessäni: ”Tässä olen, ota minut ja muuta asiat. Näytä jokin valo.” Minun oli silti vaikea uskoa. Se ärsytti. Kotona menin juttelemaan kirkkoherran kanssa ja sain häneltä lainaksi hengellisiä kirjoja.

Eräänä aamuna minulle tuli voimakas tarve lukea Raamattua. Lukiessani luomistyöstä havahduin siihen, etten enää epäillytkään. Yhtäkkiä kaikki Raamatun ihmeet olivatkin minulle täysin totta. Se oli käsittämätöntä! Tajusin, että olen ollut koko elämäni väärässä. Tunsin tulleeni kotiin.

Jippu: En olisi ikinä uskonut, että Sami voisi tulla uskoon. On ihanaa, että saamme palvella nyt yhdessä Jumalaa.

Sami: Romeon syntymä vuonna 2014 oli meille suuri Jumalan lahja. Haaveenamme on kulkea perheenä, auttaa kärsiviä ja johdattaa eksyneitä Jeesuksen luokse.

Lue ja katso lisää stooreja

Soita 040 701 2929 tai
Ota yhteyttä ja tilaa kirja