Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut yleisurheilusta. Meillä kotona maaseudulla oli pituushyppypaikka. Kiekkoa ja keihästä heitin heinäpellolla ja pikajuoksuharjoitteita tein kylätiellä.

Tähän mennessä urheilu-urani hienoin hetki on ollut vuonna 2010, kun voitin Helsingissä Eläintarhan kentällä P15-sarjassa pituushypyn suomenmestaruuden ja samana päivänä vielä pronssia 300 – metrin juoksussa. Kisoja edeltävät harjoitukset eivät menneet kovinkaan hyvin ja olin siksi vähän epävarma oman kuntoni suhteen. Kisapäivänä sain kuitenkin hienon onnistumisen kokemuksen ja ylitin itseni parantamalla ennätyksiäni molemmissa lajeissani. Opin tästä sen, että elämässä ei tule luottaa vain ennakkovaikutelmiin, eikä antaa periksi, vaan pitää tehdä parhaansa ja uskoa elämä ja kaikki asiat suurempiin käsiin. Ne kantavat meitä niin ilon kuin surunkin päivinä.

Vielä urheilukilpailuja merkittävämmän voiton sain kuitenkin jo 10-vuotiaana, kun seurakunnan lastenleirillä sain tehdä hyvän valinnan lähteä seuraamaan Jeesusta ikuiseen elämään johtavalla tiellä. Oli mahtavaa, kun sain tiedostaa, että Jumala on Luojani ja pelastajani. Hän on kanssani joka päivä. Siitä hetkestä lähtien olen saanut uskoa ja luottaa Jumalaan kaikessa, niin suurissa kuin pienissäkin asioissa. Hän tietää tarpeeni ja pitää minusta aina huolen.

Elämänkokemukset arjen keskellä, kuten myös urheilussa kasvattavat ja auttavat minua sisäiseen muutokseen. Voittojen ja onnistumisten hetkinä on mahtavaa huomata, miten kova työ tuottaa hedelmää. Urheilijan elämään mahtuu kuitenkin myös pettymyksiä ja vastoinkäymisiä, jotka opettavat minua monella tapaa vielä paljon enemmän kuin voitot ja onnistumiset. Omaa suoritusta voi parantaa tekemällä asiat harjoituksissa ja kilpailuissa vielä paremmin, mutta joskus sekään ei riitä. On vain hyväksyttävä, että aina ei voi onnistua ja menestyä niin kuin toivoisi ja lopputulos on kuitenkin aina Korkeimman käsissä. Saan olla kiitollinen jo siitä, että voin kilpailla, osallistua, tavata kilpakavereita ja huomata, miten kaikki elämässä on Jumalan suurta lahjaa.

Viime aikoina olen saanut olla mukana seurakunnan pienryhmässä, joka on auttanut minua tuntemaan paremmin Jeesusta. Sen kautta olen saanut kokea Jeesuksen läheisyyttä ja rakkautta, mikä auttaa ottamaan paremmin huomioon lähimmäisemme ja rakastamaan toisiamme. On mahtavaa, että Jeesus on kutsunut minutkin opetuslapsekseen ja saan tehdä tätä elämän matkaa hänen viitoittamallaan tiellä.

Tänä syksynä aloitan liikuntatieteiden opiskelun Jyväskylän yliopistossa. Liikuntatiede kiinnostaa minua kovasti ja kolmannella yrittämällä onnistuin saamaan opiskelupaikan. Olen saanut usein huomata, että vaikka elämäntilanne tuntuisi toivottomalta, ei kaikki kuitenkaan ole siinä, koska Jeesus elää! Hän on luvannut antaa meille jokaiselle tulevaisuuden ja toivon, ja siihen lupaukseen saamme uskoa ja turvata ihan kaikessa. Juoksijana olen asettanut itselleni tavoitteita, joiden eteen teen töitä, jotta saavuttaisin ne. Tärkein tavoitteeni on kuitenkin ikuinen elämä, jonka Jumala on luvannut jokaiselle, joka uskoo ja turvautuu häneen.

Lue ja katso lisää stooreja

Soita 040 701 2929 tai